viernes, 28 de octubre de 2011

ESRI

Ahir i avui s’ha dut a terme a IFEMA Madrid la Conferència Europea ESRI 2011, la finalitat d’aquesta era conèixer de primera mà les darreres novetats, enfortir coneixements i habilitats, profunditzar en aplicacions que creen empreses i veure quines sortides les i donen les administracions locals.

Personalment, anar a n’aquestes conferències m’ha permès conèixer l’ús que han fet del SIG algunes empreses i administracions enfocat en la majoria de casos a plans d’ordenació territorial de diferent envergadura.

Al llarg dels 2 matins que hi he anat, de les 9:30 a la 13h, anaven fent conferencies de 30 minuts a 16 sales diferents, per tant hi havia un ampli ventall on escollir.

Una conferència que m’ha cridat especial interés:

-          L’ajuntament de Moncada i Reixac, va dur a terme fa 5 anys un Pla de modernització tecnològica, on amb el seu Pla Director es va implantar l’ús d’ArcGIS.

Les consideracions d’aquest Pla son les següents:
1.       Àrees generadores de informació i àrees consultores.
2.       Detectar la varietat d’informació.

Objectius:
1.       Crear un repositori únic d’informació.
2.       Sistematització dels fluxos.
3.       Depuració de dades existents.

Conclusions:
1.       Dades úniques com a via de l’èxit.
2.       Nova unitat centrada en la gestió de informació de base.

Que és el que m’ha agradat tant d’aquesta ponència? Que l’ajuntament d’aquest municipi ha aconseguit a partir d’una cartografia base, un seguit de cartografia temàtica (inventari del mobiliari urbà, de xarxes, de serveis,de diferents temàtiques mediambientals, guies ciutadanes, etc) tenir “controlat” i organitzat tot el municipi, perquè a partir de que la informació dins el SIG funcioni perfectament, permet que les distintes branques de l’ajuntament estiguin gestionades. Els tècnics saben en tot moment si hi ha mobiliari romput, quantes llicencies d’obres hi ha donades a tota la ciutat... i el que es més important, sense posar-se a mirar diferents documents, tot està representat a la pantalla de l’ordinador d’un ciutadà o del propi ajuntament.

A demés, tot això amb un protocol estricte de modificació de les dades. No totes les persones que estan a l’ajuntament poden modificar informació, amb la finalitat de que no es dupliqui.

Per alta banda, al llarg de les diferents conferències, una problemàtica molt comuna es la informació que no es correcte. En la majoria de casos, tant les empreses com les administracions han agut de crear informació ex-novo, a causa de que la existent dona tantes errades que en la majoria dels casos es més pràctic crear-se la seva.

En conclusió, han valgut molt la pena!

No hay comentarios:

Publicar un comentario