jueves, 31 de diciembre de 2015

SOS Son Serra, la societat com a agent actiu en la transformació/conservació del municipi


Com tots sabem, els municipis, o qualsevol divisió administrativa vigent, compten amb uns agents encarregats de gestionar el territori i aquells serveis públics que entre tots mantenim. La raó de la seva existència és clara, tot i que alguns cops oblidada, satisfer en la mesura de lo possible les necessitats de la població que hi habita.

Però, més enllà dels agents públics municipals, cada territori compta amb un altre agent determinant en la gestió del municipi, la societat, que organitzada i mitjançant el seu activisme, es converteix en una força implacable contra qualsevol gestió no acceptada.

Crida l’atenció el cas de SOS Son Serra, Santa Margalida, on la proposta de establir un xibiu a la platja encara verge de Son Serra de Marina ha reactivat la lluita de la societat.


Quant la població demostra la seva insatisfacció cap a una iniciativa o reclama la necessitat d’un servei públic de forma activa, reivindicant-se, posa en marxa el mecanisme més potent amb el que compta la societat per exigir la seva voluntat.

Actualment, i amb relació amb la major transparència de la gestió pública, la societat tendeix de cada cop més a convertir-se en la punta de llança de la transformació del municipi, on els agents encarregats es troben totalment obligats a haver de entendre’s constantment, al llarg de la legislatura, amb el conjunt de la població la qual sotmet a judici les seves actuacions.

Aquestes relacions exposades, entre els ajuntaments i la societat, certament no són noves, anys de lluita popular han permès grans victòries de les quals actualment tots gaudim, per recordar-ne una, Son Real No Té Preu, que aconseguí aturar la construcció d’un complex hoteler de luxe amb un camp de golf de 110 quarterades.

Així, quant tots passem a involucrar-nos en el dia a dia del territori que vivim, les possibilitats d’aconseguir fer-lo més equitatiu, participatiu, solidari, inclusiu i transparent, seran encara més grans.


La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertatEmma Goldman



No hay comentarios:

Publicar un comentario