jueves, 30 de marzo de 2017

Reflexió sobre l'esdevenir del lloguer turístic (1)


L’esquema que va presentar-se amb la darrera entrada al blog “Veïns i Lloguer turístic a Son Serra de Marina” mostra el plantejament que em van transmetre, des de l'Associació de veïns del nucli de Son Serra, a l’hora de tractar el tema del Lloguer turístic. Exposant que és el que motiva a les famílies a posar les seves propietats en lloguer per períodes curts de temps.

L’esquema diferencia entre dues realitats, el lloguer turístic com a font d’ingressos alternativa o com a negoci. Parlar d’una font d’ingressos alternativa entenc que és possible degut a la simplicitat actual per posar en marxa el lloguer turístic d’una propietat. Amb la nova llei turística que s’està preparant, el procés es transforma directament en un negoci que haurà de complir certs requisits professionals, sumant-li el plaça per plaça (per obtenir una nova plaça, se n’haurà de donar de baixa una d’obsoleta). Llavors, aquesta idea que exposa l’esquema cap a la rendibilitat dels diferents sectors econòmics com a clau per canviar la dinàmica actual i, per tant, que la gent deixi de llogar casa seva quan aconsegueixi una font d’ingressos dignament remunerada, desapareix.

Amb aquestes línies, no es pretén de cap de les maneres qualificar com a més apta la forma de funcionament actual de la llei, que de fet, permet augmentar places sense cap tipus de control, tampoc transmetre la idea que la imposició del compliment de certs requisits professionals sigui un impediment, vull deixar de banda aquestes opinions per centrar la reflexió en l’enteniment del lloguer turístic com una font alternativa d’ingressos. Al meu parer, serà negoci o no serà.


Hi ha molt en joc. Les reflexions són més que necessàries. Es tracta de construir, no cases ni més xalets, sinó una societat millor, més madura.


No hay comentarios:

Publicar un comentario