lunes, 6 de abril de 2015

TESI DOCTORAL SENSE BECA. Cap. 5: Finançament


Realitzant la tesi doctoral es poden aconseguir diners de diferents formes:
  • A partir d’una beca del ministeri d’educació o d’alguna altra institució pública o privada.
  • Participant en un projecte de recerca amb el que compta un grup de recerca de la universitat i en el qual s’emmarca la temàtica de la teva tesi.
  • Treballant en (un) projecte/s de recerca, no vinculat/s directament amb la teva tesi.

El meu cas ha estat el tercer, tenia el tema de la tesi bastant clar abans de començar-la, per tant, no partia del punt de participar en un projecte de recerca amb el que comptes un grup d’investigació. Tot i bastar-me la nota per sol·licitar les beques del ministeri, suposo que per motius de retallades del nombre de beques amb l’excusa (sí, excusa perquè hi ha diners pel que volen) de la crisi econòmica, i tot i haver estudiat tota la carrera i el màster amb beca, no vaig aconseguir-la.

Això, doncs, ha comportat doble feina, treballar dur amb la tesi i intentar aconseguir algun projecte, per tal d’aconseguir diners. De resultats n’hi ha hagut de bons i de dolents, és a dir, un projecte amb el que he estat treballant i un altre de rebutjat.

Ara bé, almenys amb la meva experiència i la de companys, avui en dia els sous dintre del món de la recerca, són precaris. Tant és així que entre 2010 i 2013 el nombre de persones que treballaven a jornada complerta com a investigadors ha passat de 134.653 a 123.224 (una baixada del 8,5%) i la despesa espanyola en investigació i desenvolupament (I+D) va passar, pels mateixos anys de 14.588 milions a 13.012 milions d’euros (font: aquí)

I penso que no cal parlar de tots els que estan marxant fora d’aquest país per trobar una oportunitat per fer ciència!

Firmat,

Una científica indignada

Financiación, Crisis-Escusa, Ciencia, Proyectos, Becas, Tesis doctoral

No hay comentarios:

Publicar un comentario